VZS a EDIKT: více než prospěšná spolupráce

Firmu EDIKT a Vodní záchrannou službu ČČK z Lipenské nádrže spojuje dlouholetá spolupráce. Těží z ní oba subjekty a přitom největší prospěch z toho mají sportovci, turisté a rekreanti, kteří v letní sezóně zavítají ke břehům šumavské přehrady.


Vodní záchranáři působí na Českokrumlovsku již řadu let. Přestože v průběhu letní sezóny drží záchranáři nepřetržité služby a nehledě na to, že se kolem Lipna úspěšně rozvíjí infrastruktura rostoucího turistického ruchu, čímž počet zásahů VZS roste geometrickou řadou, je podpora jejich činnosti ze strany státu minimální. Týká se to rovněž jejich zázemí.

Za dané situace tak má pro vodní záchranáře z Lipna veliký význam konkrétní podpora ze strany partnerů. Tím nejvýznamnějším je českobudějovická firma EDIKT. „Když před lety hledali vodní záchranáři kolem Lipna vhodné útočiště, nabídli jsme jim část našeho objektu v Dolní Vltavici. Přišlo nám to jako logické řešení. Objekt jsme zcela nevyužívali a oni si v něm vybudovali svoji základnu,“ vrací se o několik let zpátky generální ředitel firmy Pavel Dolanský.

Hodně nám chybělo sociální zázemí, což nabízený objekt splňoval, časem jsme vše vylepšili tak, že tu nyní máme nejen kvalitně zařízenou ošetřovnu, ale i výcvikové centrum,“ upřesnil zástupce vodních záchranářů Milan Bukáček a zdůraznil, že o užší spolupráci s EDIKTem stojí i do budoucna. Dodal, že se společností by rádi prohloubili spolupráci především v organizaci teambuildingů, sportovních a zážitkových aktivit, školení první pomoci a činnosti v krizových situacích.

Také Pavel Dolanský si současnou podobu spolupráce pochvaluje a říká, že taková spolupráce s sebou nese nejenom údržbu jinak jen stěží plně využitého pozemku a samotné nemovitosti, ale zároveň významně prospívá zvyšování kvality služeb v regionu, kde EDIKT realizuje některé ze svých investic.

O prospěšnosti činnosti Vodní záchranné služby ČČK není pochyb. Vloni záchranáři zasahovali ve 191 případech z toho 11 zásahů bylo ve chvílích, kdy byl přímo ohrožen lidský život.

Autor: Ing. Jitka DVOŘÁKOVÁ | Datum: 9.9.2010 - 00:00 | Zhlédnuto: 2162x

Akce s článkem