Přeskočit na obsah
Domů » Aktuálně » Železniční stavba roku očima uživatele

Železniční stavba roku očima uživatele

Skutečnost, že se naší společnosti dostalo ocenění za Železniční stavbu roku 2020, jsme na našich webových stránkách již uvedli vícekrát. Šlo o rekonstrukci objektů pro přemístění HZS ČB a provozní budovu SŽDC.

Přinesli jsme i fotografie námi dokončeného díla a k dispozici návštěvníkům našich stránek jsou rovněž dvě videa. Ta daleko lépe prezentují oceněnou stavbu a také dávají prostor k vyjádření se jak generálnímu řediteli EDIKT a. s. Pavlu Štindlovi, tak i generálnímu řediteli Správy železnic Jiřímu Svobodovi.

Další video: https://www.youtube.com/watch?v=4D0IkdEIyik&feature=youtu.be

Tentokrát jsme se však obrátili přímo na uživatele nových objektů. Velitele jednotky Hasičského záchranného sboru Správy železnic v Českých Budějovicích Ladislava Maly jsme se zeptali, jak se v novém prostředí zabydleli a jak jsou s ním spokojeni. „Byť šlo v podstatě o rekonstrukci tří stávajících objektů, stěhovali jsme se jako do nového. Pokud to zjednoduším, jsme s modernizovaným objektem navýsost spokojeni jak z hlediska našich potřeb, tak i prostě obyčejného lidského pocitu pobývat a pracovat v novém prostředí. Kromě skvělých a prostorných garáží si muži z jednotky cení zvláště moderní kuchyně, ložnic či jídelny pro směnu, která je momentálně ve službě. V nadsázce říkají, že v porovnání se zázemím, které užívali před rekonstrukcí je toto o tisíc procent lepší,“ říká velitel Ladislav Mala.

Jeho další slova sice nemíří k EDIKTu, ale spíše na Správu železnic, která rekonstrukci budov v českobudějovickém trianglu investovala a brala ji jako pilotní projekt pro výstavbu budov jednotek HZS i jinde v republice. Ladislav Mala uvádí, že protože šlo o rekonstrukci tří budov a ne budovy jedné, nachází se operační středisko jinde, než mužstvo hasičů a garáže jeho techniky, což se ale podařilo organizačně dobře vyřešit. Co ale drážním hasičům i v nově zrekonstruovaném prostředí chybí, je jednoznačně myčka hasičských vozidel. Problém, na který by příští výstavba obdobných stanic mohla a měla pamatovat.

Tolik slova nejdůležitější. Tedy vyjádření zástupce uživatelů, která jsou pro každého stavaře vlastně ta nejpodstatnější.