Přeskočit na obsah
Domů » Aktuálně » Naše těžká kolejová mechanizace je aktuálně nasazena na Šumavě

Naše těžká kolejová mechanizace je aktuálně nasazena na Šumavě

Zde ve výluce od 24. 9. do 8. 10. 2020 probíhá výměna pražců a kolejnic v mezistaničním traťovém úseku Černý Kříž – Volary na jednokolejné trati č. 197 Číčenice – Nové Údolí. Investorem stavby je Správa železnic, státní organizace.

Stavba obsahuje kompletní obnovu železničního svršku, tzn. souvislou výměnu pražců (B91 S/2) a kolejnic (S49), doplnění kolejového lože, úpravu geometrické polohy koleje a svaření kolejnicových pasů do bezstykové koleje. Součástí stavby je i rekonstrukce přejezdu P1494, kde došlo k odstranění staré betonové konstrukce a k nahrazení pryžovou konstrukcí Rosehill.

Mimo svařování celou stavbu provádíme vlastními kapacitami, a to včetně nasazení vlastní těžké kolejové mechanizace – podbíječky PLASSER & THEURER 08-275 UNIMAT a pluhu PLASSER & THEURER SSP 110 SW.1.

Na fotografii zachycena trať po výměně pražců, kolejnic, před směrovou a výškovou úpravou kolejového roštu do navrženého stavu pomocí strojní podbíječky, po doplnění štěrku a před úpravou kolejového lože do profilu kolejovým pluhem.
Pluh při provádění finální úpravy kolejového lože

Celá akce bude ukončena na jaře roku 2021, kdy dojde k následné úpravě geometrické polohy koleje.

Autor fotografií: Pavel Tuček

Odborný text připravila: Ing. Zdeňka Hadačová